Erről a blogról

Ezen a blogon a Budapesti Kommunikációs  Főiskola Új Média Grafikus  Szakán készített diplomamunkám munkanaplója teekinthető meg.

Szakdolgozatom témájául egy cég kisarculatának megtervezését választottam. A dolgozat arról szól, hogyan kezdtem a gondolkodást, miképpen jutottam a bemutatott végeredményre. A tervezési folymatot írásokon, fotókon és rajzokon keresztül mutatom be. Izgalmas dolog a nulláról kialakítani egy arculati rendszert, és azt most a vfab számára megtehettem.
Próbáltam fiatalos, flexibilis, divatos, ugyanakkor nem unalmas és a jövőben tetszőlegesen bővthető arculati rendszert kialakítani. Próbáltam a képzés során  a színekről, tipográfiáról, arculati rendszerekről, valamint az Adobe szoftveres programokról elsajátított tanulmányaimat felhasználva saját ötleteken alapuló, letisztult, modern és divatos logotípiát kialakítani, és azt végigvezetni a kiegészítő arculati elemeken is.
A vfab építészek, designerek, programozók kis csoportja. Kísérletező jellegű munkákkal olyan új utakat keresnek, amelyek a technológia megállás nélküli fejlődésével nyílnak, és hatással lehetnek vizuális környezetünkre. Munkájukat több hazai és külföldi elismeréssel, megjelenési lehetőséggel díjazták idáig. Idén Houstonban [University of Houston’s College of Architecture] és Budapesten [Iparművészeti Múzeum] is bemutatták munkáikat. Tervezéseik alapját a parametrikus dizájn hatja át, termékeik a Voronoi hálók szerkesztési elvein alapulnak.
A különleges, parametrikus belsőépítészeti dizájntermékeket készítő cég célközönségét a különleges, egyed tervezésű bútordarabokra érzékeny, a kortárs dizájnt befogadó, tehetős fiatalok és középkorúak alkotják.
Fentieknek megfelelően mind a logotípiának, mind a teljes arculati rendszernek fiatalosnak, divatosnak, egyedinek és ugyanakkor letisztultnak kellett lennie. A Voronoi háló játékosságát, variálhatóságát, különleges szellemiségét kellett sugallnia.
Szakdolgozatomat blog formájában publikáltam a világhálón. A blog fejlécét és színvilágát igyekeztem a tervezés során általam kialakított arculati rendszerbe illeszteni. A blogbejegyzések részleteiben tartalmazzák a tervezési folyamatot, és az arculati kézikönyv alapvető elemeit


Leave a comment